Pil Değişimi

Servotek uzman ekibi ile PLC, Operatör Panel konularında 7/24 Servis Bakım Hizmetleri vermektedir.


Eski sistemlerin çoğunda ve yeni sistemlerin bazılarında halen program saklama işi pil ile yapılmaktadır. Bazı PLC'lerde eprom- flash olduğundan pil bitmesi durumunda program eprom-flash'ta saklandığından tekrar geri yüklenebilmektedir. Fakat makine ayarları, parametreleri fabrika ayarlarına dönmektedir.

Fakat üzerinde hafıza kartı olarak RAM olan, Eprom-flash olmayan sistemlerde Pil çok ciddi bir önem taşımaktadır. Piller en az 2 yılda bir periyodik olarak değiştirilmeli ve bu değişikliklerin kaydı tutulmalıdır. Eğer piller zamanında değiştirilmez ise bu durumda ilk enerji kesintisinde program uçmakta ve makinelere bir daha plc programının yüklenmesi gerekmektedir. Program yüklemek için özel yazılım, kablo ve uzman bir kişi gerekmektedir. Ayrıca programın yedeğinin olmaması durumunda ise programı temin etmek ciddi zaman alabilir veya imkansız olabilir. Bu gibi durumlara düşmemek için pillerin periyodik olarak değiştirilmesi gereklidir.

Pil ve sistem revizyonu kayıtlarını tutmak için firmamızın bakım yapıştırmaları mevcuttur. Bunları ücretsiz olarak firmamızdan isteyebilirsiniz.

Siemens Pillerini firmamızdan temin edebilirsiniz.

© 2017 SERVOTEK - Servo Motor Bakımı ve Tamiri