Operatör Panel Yedekleme

Servotek uzman ekibi ile PLC, Operator Panel konularında 7/24 Servis Bakım Hizmetleri vermektedir.

İşletmenizde bulunan tüm PLC'lerin ve operetor panellerin program yedekleri üretici firmalardan makineler, sistemler teslim alınırken istenmesi, temin edilmesi ve saklanması gereklidir.

Eğer elinizde mevcut Operetör panellerinin program yedekleri yok ise, operatör panellerin bozulması durumunda programın yedeğine ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu durumda elinizde operatör panel program yedekleri yok ise yapılabilecek iki seçenek vardır.

1. Üreticiden programı istemek.

Bunun için

Makine, sistem üreticisi halen hizmet vermeye devam ediyor olmalıdır. ( Eğer üretici firma kapandı ve faaliyetine devam etmiyor ise zaten programı bulamayacaksınız ) .
Üreticinin elinde program yedekleri var ise bunun sizin makinenizin programı olduğundan ve son olarak yapılan tüm program revizyonlarının bu programda olduğunda emin olmalısınız. ( Bazen sisteme sahada sonradan yapılan program revizyonları yapan kişide kalıyor ve üretici firmaya gönderilmiyor. Bu durumda size fabrikadan çıkan en son program gelebilir. Bu durumda program çalışmayabilir. )
Firma istediğiniz sistemin programını size göndermeye razı olmayabilir veya çok yüksek bir fiyat isteyebilir.
Bazen üreticiye ve programa ulaşmak ciddi zaman alabilir bu durumda ciddi imalat kayıpları oluşabilir.

2. Programa ulaşamazsanız bu durumda tüm sistemin programını yeniden yazmak gerekir.

Bu duruma düşmemek için, önceden arıza çıkmadan mevcut sistemlerin envanterini çıkartmak, bu sistemlerin tüm program yedekleri almak veya üreticiden temin etmek hayati önem taşımaktadır.

Operatör panellerde alınan program yedekleri sadece aynı marka ve model birebir bir diğer panel programı yüklemek için kullanılabilir. Programın içi görülemez.

Operatör panellerde çok sık model değişimi olmakta ve mevcut panelinizi temin etmek güçleşmektedir. Alınan program yedeklerinin içine girilemediğinden, herhangi bir revizyon yapılamadığından dolayı eğer aynı paneli bulamazsanız işe yaramayacaktır. Ayrıca programda küçük bir revizyon yaptırmak isteniz bu mümkün olamayacaktır. Bu duruma düşmemek için muhakkak operatör panel programının orjinal yedeğini üreticiden istemek, temin etmek önem taşımaktadır. Elinizde orjinal yedek olur ise bu durumda aynı paneli temin etmek pahallı veya zor olur ise daha yeni güncel bir panel için mevcut program yeniden uyarlanabilir. Fakat üreticiden programı alamıyorsanız da mevcut panelin programını yedekletmek faydalı olacaktır.

© 2017 SERVOTEK - Servo Motor Bakımı ve Tamiri